Betty'nin Hayatı

14 Ekim 2010 Perşembe

YE , DUA ET ,SEV...AMAN BE ÖZGE BİRŞEYLER YAP ARTIK...

Son günlerde inanılmaz yoğunum.İşler bitmiyor iş yerinde...Fırsat bu fırsat dedim gözlerim çökmüş , bitkin halde ama bir o kadar da umursamayarak bu halimi dün çok sevdiğim iki arkadaşımla son günlerin konuşulan filmlerinden Ye,Dua Et ,Sev adlı filme gittik . Julia Roberts 'ı özlemişim öncelikle onu söyleyeyim. Yok yahu kadın yaşlanmış ama yine o sempatik ve alımlı halinden bir kayıba uğramamış . Neyse konumuz Julia Roberts değil elbet . Bir kere film de özellikle ilk bölümde kendimden şeyler vardı . Hani Türk filmi olsa vallahi senaristi yakalardım kardeşim ne yazıyon benim hayatımın bir bölümünü diye .
Bir ilişki bittiğinde nedense özellikle bayanlar hemen bir kitapçıya gider ve 7 Adımda Mutluluk , Kendimi Seviyorum, Aman da pek kıymetliyim vb . gibi kitaplara ciddi para harcar ve başlar okumaya. Ben de aynısını yaptım. Bu kitapların daha ilk sayfalarında bir havalara girdim.Tabi ya ! derim varmı benden kıymetlisi , giden gitsin kalan sağlar benimdir ,  İclal Aydın havasıyla Hayat Güzeldir edasıyla evde şöyle gerine gerine dolaştığımı çok bilirim. Ama nedense bu hislerin etkisi maksimum 1 saat sürer ve yine soluğu en yakın kitapçı da alırsın . Bu sıra da gözüne ingilizce dışında herhangi bir dilde Pratik okuma kitapları çarpar. Aynen Luiz gibi bende İspanyolca kitabı almıştım. Birkaç gün içindeki kelimelerle yaşadım , bide hedef  koymuştum kendime en kısa fırsat da İspanya'ya gidicektim. Ama nerde biz Luis değiliz ki hahay iş mi gidiyorum ben deme şansımız yok . O yüzden bu kitabı yazan bu önemli konuyu atlamış . Filmde de bunu gayet net bir şekilde görüyoruz. Bi de filmin ilk yarısı Roma'da geçiyor yani dua et den sonraki "ye" bölümü .Bir pizza , bir makarna yiyorlar gecenin bir yarısı karnınız acıkıyor . Zira bugün öğlen ciddi ciddi pizza yedim şirketde . Ay birde aklıma filmde kadının diyalogları geldi , iki dilim fazla yedim .
Ama çok güzel bir filmdi her ne kadar normal hayat da asla yapamayacağın şeyler bile olsa insanı gülümsetiyor. Filmden ben de dua edeyim , yiyeyim , bide böyle cirlop gibi bi adam bulayım taaaa Balilerden dedim ama filmden çıkıp da eve geldiğimde gerçekler bir tokat gibi yüzüme çarptı . Kızım Özge dedim sen yat uyu , sabah işine git , boş kalırsan hayal kurarsın ...Çocuğum olsun böyle maviş , sarı saçlı ; adam gibi kocam olsun gözlerimin içine baksın diye dedim kendi kendime ... Bir gülümsedim sen boşver bunları hayat bildiği gibi gelsin ne gelse kabulum dedim... Yattım uyudum... İşte böyle ... Yani gidin filme görüntüler harika iki gülümseyin gelin ama yapmaya kalkmayın biz SSK'lılara gelmez böyle Romalar, Hindistanlar , Baliler falan ...