Betty'nin Hayatı

19 Eylül 2011 Pazartesi

Düğün ,Dernek , Dostluk , Kardeşlik

Bu haftasonu oldukça yoğundu. Çok sevdiğim iki dostum evlendi. Tabi iki düğününde aynı yerde ve arka arkaya olması oldukça şirin ve bir o kadar da güzel bir tesadüftü. Kuaföre gitmekten hiç hoşlanmayan ben iki gün üst üste ciddi saatleri kuaförde geçirmiş olmanın haklı gururunu halen taşımaktayım efendim. Ne yalan söyleyeyim her gün tonlarca makyaj yapıp süslenen sanatçılarıma üzülmedim desem yalan olur :)





Canım arkadaşım Gamze ve can dostum , kardeşim Oytun evlendi. Her ikisi de harika gelin oldular. Kalpleri tertemiz iki insan kendi düğünlerinde dostlarını kırmadan , onları o telaşlı hallerinde bile düşünerek evlendiler. Bu büyük bir erdem . Anladım ki dostluklarda sevgi kadar saygıda gerekiyormuş. Ben dostlarıma çok düşkünümdür ama ne yazık ki aynı düşkünlüğü göremeyenlerdenim.Ben tüm kalbimi tüm yaşantımı gerektiğinde ailemi , sevdiğimi hiçe sayarak onlara sunmuş olmama rağmen en güzel günlerini maille haber alan yine bendim. Bu durumlar incitir insanı. Hala kardeşim gibi sevdiğim ama ısrarla da kırıcı hareketlerde bulunan dostlarım var maalesef . Halen bile amiyane tabirle sallanmadığım dönemde Gamze ve Oytun’un bu dost davranışı karşısında bir kez daha duygulandım ve sevindim.


Oytun

Gamze










Dost dediğin saygı duyacak , dost dediğin eğer sana dost kazandırmışsa sana saygı duyacak . Dost dediğin eğer sen onun için en kıymetli şeylerini en önemli zamanda bile göz ardı ettiysen bunun kıymetini bilecek . Senin güzel günlerin olduğunda sana her türlü fedakarlığı gösterdiği dönemde eğer yalnızsa ayrı mesaini harcayacaksın . Unutmayın ki herkesin güzel zamanı olur ama bilin ki sizde düşebilirsiniz. Benim kırgın , benim dargın kalbim hala üzüntüsünü koruyor. Yapılanları unutmuyorum . Ama artık kendimden ödün vermeyi de bıraktım . Artık kalbimi açmıyorum bazı dostlara . İçimde şu an ne fırtınalar kopuyor . Bir mesajla liseli kızlar gibi hala ne çarpıyor kalbim haberleri yok .İçim yana yana haber vermiyorum çünkü en son öğrenecekler. Gerçekleri gören var artık bitmiştir. Ben ihtiyacım olduğunda gelmeyen , dedikodu arayan , hatta okeye 4. Olan kardeşim , dostum dediklerim mutlu zamanlarınız , mutlu olun tabiî ki ama ben yokum artık.

Oytun’umun düğününde o yüzden ağladım ara ara. Her defasında düğününde o sıkışık zamanda benimle göz göze gelip “iyi ki varsın “ demesi kadar varmıdır bir dostu mutlu eden bir cümle daha ki Oytun’a yaptığım bir şey bile yoktur benim yanında olmamdan başka. Oytun iyi ki varsın dedi ben ona iyiki varsın dedim işte orda dağıldık biz. 3 yıl önce o kapımdaki o yürekten bakışı , o benimle birlikte yıkılışı kim unutabilir ki . O yüzden düğününde mutlu ol diye hep tekrarladım . Sen gül , o temiz kalbin hep mutlu olsun .

İşte bu yüzdendir ki gerçek dostluk önemli .Mutlu günde ben paçayı yırttım dememek önemli . İyiki varsın Oytun , sevgimiz dostluğumuz saygı çerçevesini hiç kaybetmeden sonsuza dek devam etsin.