Betty'nin Hayatı

18 Haziran 2014 Çarşamba

Yumucuğum 5 Aylık Oldu

Evet hayatımın değişmesinin üzerinden 5 ay geçti . Benim tatlı kızım5 aylık oldu ... Herkesin dediği gibi bu zamanlarda sevgisi bambaşka oluyor. Artık beni görünce tanıyan , babasını görünce heyecanlanan bir kızımız var. Bir bebeğin büyüdüğüne şahit olmak öyle güzel ki ... Ve 5 aylık bir bebek size o kadar çok şey öğretiyor ki ... Sabrı , mutluluğu , neşeyi , gülümsemeyi ,insanları tanımayı....

Anne olmak çok güzel birşey ... Hem zor hem de çok kıymetli ... Ancak anneliği zor kılan şeylerden biri de çevrendeki insanlar... Evet özellikle deneyimli annelerden çok şey öğreniyorsun . Ama maalesef bazı insanlar size ve bebeğinize karşı çok sert yaklaşımlarda bulunuyorlar...Bazen haklı olabilirler ama herşeyin bir yolu yordamı var . Yeni bebeği olan kadın zaten hassas ki ben ultra hassasım :) bir de insanlar söylemlerine dikkat etmeli . Ki bir çoğunuz bana hak verecek . İşte duymaktan hiç hoşlanmadığım cümleler, hal ve haraketler  ;

* " Bizde çocuk büyüttük " . Evet büyüttünüz ki zaten ben sizin deneyimlerinizi dinliyorum , bazıların kini uyguluyorum. Ama her yiğidin nasıl yoğurt yemesi farklı ise her annenin de bebeğini büyütme şekli başka . Bunu özellikle azarlar gibi söyleyenlere çok kızıyorum . Hatta " bizde çocuk büyüttük " diyenlerin bazılarına  "ama olmamış "diyesim bile geliyor zaman zaman :)

* Senin hassas olduğun konulara hassas olmayanlar... Benim bebeklerle ilgili hassas olduğum konular var ki sadece kendi bebeğime değil herkesin bebeğine hassasımdır. Bu konularda da insanların hassasiyetime saygı göstermesini bekliyorum . Mesela ben bebeklerin en azından 1 yaşına gelene kadar bizlerin oturduğu koltuklara konmasına karşıyım . Hele ki bebeklerin emme iç güdülerinin olduğunu düşünürsek inanılmaz kötü geliyor bana bu durum . Düşünün bebek tertemiz , narin bir varlık sen onu metorbüse binmiş sonra senin koltuğuna oturmuş bir koltuğa koyuyorsun ve bebeğini görüyorsun ki o koltuğu emiyor . Deli oluyorum 2 soru sorasım geliyor 1 . sen bebeğini o koltuğa koyarmısın 2. bebek bildiğin yalıyor o koltuğu için rahat mı ?Bu pimpiriklilik değil ama adı buysa evet pimpirikliyim kardeşim !!!

* Sana bebeğini sorarken kazık kadar olmuş çocuğuyla hem de o haliyle karşılaştıran insanlar... Yahu senle ben nasıl benzemiyorsak çocuklarımızda benzemiyor... Bu kadar basit , sorgulamaya , içten içe kıskanmaya gerek yokki ... Şimdi ben Adriana Lima ile kendimi karşılaştırıyor muyum mesela ?



* Eskiden beri bebekleri çok severim ve hiç ayırmam . Hatta bana derlerdi her bebek mi güzel evet derdiim her bebek güzel . Ve Allahıma çok şükür bana göre ve laf aramızda birçok kesime göre bebeklerin en tatlısını bana verdi . Ya da kuzguna yavrusu güzel de görünüyor olabilir. Fekat kızımın hayranı çok bir gören hastası oluyor maşallah demeyene de çok kızıyorum :) 

*Hani demiştim ya bebeğim sayesinde çok şey öğrendim diye . İnsanların niyetlerini öğrendim . Hiç ummadığım  kişiler gözümden düştüler , hiç ummadığım kişiler beni iyi dilekleriyle şaşırttılar. Mesela bebeğimin resmini yolluyorum ki sosyal medyadan değil özel olarak bazısı " 41 kere maşallah , çok güzel bir bebek "diyor bu iyi kalpli insan ; bazısı resmi görüyor cevap vermiyor " bu da kıskanç insan . Valla deneyin bana hak vericeksiniz . Ben ne mi yapıyorum gülüyorum ... Üzülüyorum ... Acıyorum o insanlara ...

* Bazen Facebook da görüştüğün ama nedense günlük hayatat ta maalesef görüşmediğin ya da görüşemediğin insanların daha samimi geldiğini anladım ... Ve bebeğimle birlikte karar verdim ki ve uygulamaya da yavaş yavaş başladım ki görüşmeye başlayacağım . Öyle mesajlar öyle mailler alıyorum ki eski dostlardan gözlerim doluyor. Ne iyi kalpliler diyorum . 

İşte böyle...

Sevgiyle kalın ....

Özge