Betty'nin Hayatı

18 Ağustos 2011 Perşembe

BENİM DENGEMİ BOZMAYINIZ

Sezen'imin bir şarkısı vardır... Sizin alınız al inandım , sizin morunuz mor inanadım... Benim dengemi bozmayınız....



Yıllardır tüm tanıdıklarıma , dostlarıma iyi - kötü gün ayırmadan peşlerinde koştum. Birisi de çıkıp diyemez ki yanımda değildin. Allah çarpar... İstendiğimde yanlarındaydım gün olur mutlu günleri oldu aranmadım . Yine de sitem nedir bilmedim. Çok birşey değildi ki benim istediğim biraz vefa , biraz saygı , biraz adalet hepsi bu . Ne yazık ki biz kaybettik bu duyguları. Egoist olduk toplum olarak bir ben olamadım. Ben yırttım diyip sağı solu , dostunu kardeşini ezeni gördüm gözlerimle .Geçmişini unutanı gördüm.... Kendimi hırpaladım , gün oldu ailemi ezdim geçtim sonra bir bakmışım ki yalnızmışım  .Bir bakmışım ki iş işten geçmiş salakmışım.  Yüzler gülmeye başladıkça unutulmuşun. Acın meze olmuş sofralarda .Hayatlarına hayat , durgun sularına dalga kattığın kişilerin senle işi çoktan bitmiş. Seni hatırlamaz olmuş.

Düşünmüşünüz o ıssız gecelerde , ben nerde hata yaptım diye. Bulamazsınız hatalarınızı ya da hata yaratsanız bile inanamazsınız olanlara . Hayatın adaleti olmadığını bir tokat gibi yüzünüze çarpa çarpa anlamışınızdır. Sonra evdeki eşyalardan alırsınız intikamınızı . Resimleri kaldırırsınız tek tek , çünkü siz hep resimlerle anarken insanları sizin secereniz bile yoktur artık onun evinde. Değil evinde yüreğinde bile yoktur. Çünkü artık size ihtiyacı kalmamıştır. Gerçekleri unutmuş , yalanları gerçek yapmışlardır . Ve öyle bir inanmışlardır ki siz uzakdan şaşkın şaşkın kalmakla kalırsınız safça.

İşte bu yüzden siz siz olun haddinden fazla değer vermeyin. Sonra bir bakmışsınız ki okyanusun ortasında kalmış zavallı bir yelken gibi savruluyorsunuz bir oraya bir buraya. Bir zamanlar tüm size esen rüzgarlar artık size uğramaz olur . Yalnızlığınıza , vefasızlığa alıştırırsınız kendinizi. Yalan gülmeler kaplar etrafınızı , sizin yüreğiniz istese de kötüleşmez , yalan size uğramaz ama artık içinizden de gelmez birşey.

Yine söylüyorum siz siz olun önce , önce ve önce kendinizi düşünün . Siz başkalarını düşünüyorsunuz diye kimse size taç takmıyor bilakis alay konusu oluyorsunuz. Bir de hadlerini bildiremiyorsunuz . Gülüp geçiyorsunuz " tamam senin hayatın hep böyledi , sen yarattın bunları " diyip geçiyorsunuz. Gerçeği bir tek sizi ve Tanrı biliyor. Zaten kimsenin de gerçekle bir ilgilisi yok artık.

İyi yüreğinizi , vefanızı kaybetmemenizi , İstanbul'un sizi çiğ çiğ yememesini temenni ederim....

Sizin alınız al inandım

Morunuz mor inandım

Tanrınız büyük amenna

Şiiriniz adamakıllı şiir

Dumanı da caba

Ama sizin adınız ne

Benim dengemi bozmayınız

Bütün ağaçlarla uyuşmuşum

Kalabalık ha olmuş ha olmamış

Sokakta yitirmiş cebimde bulmuşum

Ama sokaklar şöyleymiş

Sokaklar şöyleymiş

Ağaçlar böyleymiş

Ama sizin adınız ne

Benim dengemi bozmayınız

Aşkımda değişebilir gerçeklerim de

Pırıl pırıl dalgalı bir denize karşı

Yan gelmişim diz boyu sulara

Hepinize iyi niyetle gülümsüyorum

Hiç birinizle döğüşemem

Siz ne derseniz deyiniz

Benim bir gizli bildiğim var

Sizin alınız al inandım

Morunuz mor inandım

Ben tam kendime göre

Ben tam dünyaya göre

Ama sizin adınız ne

Benim dengemi bozmayınız