Betty'nin Hayatı

7 Aralık 2013 Cumartesi

34 Haftayı Bitirirken

Geri sayım başladı . Ve ben heyecandan ne yapacağımı bilemez durumdayım . Bi dur geldi bana.... Zaman da geçmiyor . Yav 8 ayı geçkindir hamileyim 2 yıldır hamileymişim gibi hissediyorum .Zaten hamilelikte hisler aldı başını gidiyor . Nasıl bir hormonsa bu duygular karışıyor, daha çok kırılgan oluyorsunuz , daha çok sorguluyorsunuz .

Kızımı düşünüyorum sürekli , olmayacak zamanlarda . Mesela sabaha karşı kalkıyorum düşünüyorum , sonra hop başka birşey düşünüyorum. İnsanları düşünüyorum , kırılıyorum ya mesela benim kızımı da böyle kırmasınlar diyorum , eşimin kıymetlisiyim onu da böyle sevsinler diye dua ediyorum mesela ansızın ve benzeri gibi garip duygular , ya da halk deyimiyle hormonlar.

Kızımla kavuşacağımız güne çok çok az kaldı. Ne kadar önemli bir mesele düşünsenize kısa bir süre sonra her ne kadar zaman geçmese de anne oluyorum. Yıllardır hayalini kurduğum annelik duygusunu sonunda ben de tadacağım . Bunun için şükrediyorum. Kızımı da merak ediyorum , huyunu , suyunu , yüzünü ; ilk gülücüğünü ;anne deyişini , baba demesini merak ediyorum .

Hamilelik sabrı olmayanlar için zor bir süreç . Ki size tavsiyem eğer benim gibi sabırsız , azcıkta kırılgan ve kafaya takan biriyseniz hamileyken bazı zorlukları olsa da işinizi bırakmayın .
Hamileyken iş yerinde tek zorlandığınız şey bazen bir 5 dakika da olsa uzanmak istiyorsunuz ve o imkanınız olmuyor. Onun dışında hele ki benim iş yerim gibi arkadaşlarınız anlayışlı ise hiç bir zorluğu yok. Ve tabiki karnınızın içindeki melek için değer herşeye. Doktor zamanı gelip o kalp atışını duyduğunuz da ne kilo almanız , ne zorlanmanız , ne sabırsızlığınız  hepsi kuş olup gidiyor.

Kızımız bereketiyle de geliyor . Sağolsun her dostum , tanıdığım sürekli birşeyler alıyorlar . Hele ki bir babyshowerımsı birşey yaptık bir kaç dostum haricinde herkesin gelmesi , kızıma mutlu sağlıklı bir ömür dilemesi çok güzeldi benim için . O yüzden temiz yüreğiyle gelen herkese çok teşekkür ederim. O gün 30 kişi den fazlaydık sanırım ... Kendimle bir kez daha gurur duydum çok güzel kalpli arkadaşlarım vardı , sevdiklerim vardı , en önemlisi ben iyi bir dostmuşum ki bir çok arkadaşıma dostluk dışında bir de hayatlarına dokunmuşum arkadaşlarım birbirlerinin arkadaşları olmuş...Kıymet bilmeleri çok muhim elbet ama güzel insanlar vardı o gün hep ve sevgili ailem . Annecim vardı ki için de meğerse ne fırtınalar kopmuş o gün.







Ben anne adayı olduuğumdan beri anneme daha da düşkün oldum. Kimbilir kızım dünyaya gelince neler anlıyor olacağım . Annemin sağlığı herşeyden önemli benim için. Bu yüzdendir ki sadeleşmeye karar verdim bu üzüldüğüm dönemde . Ne para ne hırs , ne insanların kıskançlığı , hırsı yalan dolanı aslında takmamak lazım . Öyle şeyler görüyorum ki sırf çıkarı için geçmişlerini unutan , yalan dolan yılların sığdırdığı dostluk taklidi yapanlar var evet bunlara hala takıyorum ama artık takmamak için elimden geleni yapıcamki kızımı öyle yetiştirmiyim varsın ortalama bir kız olsun ama yüreği tertemiz olsun .

Odası yavaş avaş hazır olan kızıma düşen şu an da tek görev dünyaya sağlıklı gelmesi . Ben elimden geldiğicne güzel güzel hazırlanıyorum . Eksiği olur mu bilmem , herkes beğenir mi bilmem ama ben onun için elimden geleni yapıyorum . Mesela babası şu an da kızımın odasını boyuyor . Hatta sabah 12:00'dn beri ki şu an da saat 21:40 :)

İşte odamızın bir kısmı :)


 
 
Kızım ; seni çevremdeki herkes büyük bir hevesle bekliyor. Güzel kızım elbet gününden önce gelme ama günler çabuk geçsin.
 
Sevgiyle
Betty