Betty'nin Hayatı

12 Eylül 2014 Cuma

Ada 'cım 8 aylık oldu :)

Zaman olağanca hızıyla ama büyük bir zevkle ilerlerken benim canım kızım Ada 8 aylık oldu bile...Geçen sene bu zamanlar karnımda , miniminnacık bir kalp atarken şimdi ne ara doğdu da 8 aylık oldu diyorum bazen .



Büyüdükçe hem zorlaşıyor ama bir o kadar da keyifli . Bebeğim artık benimle daha bir sıkı fıkı iletişim kuruyor .Daha şimdiden sosyal bir bebek . Herkese gülücükler dağıtıyor .Bebek deyip geçmeyin algıları ve hisleri hepimizinkinden büyük ve güçlü . Ve ben hisli ve hisleri karşılığını alan bir birey olarak yetişmesini istiyorum . Ama daha çok istediğim ona da layık olan insanların , dostlukların olması . Sosyal medya bizi mahvetti , çevremizdekiler ruhsuzlaştı , artık özlem , görüşme duyguları unutulmuşken  kimbilir kızım büyüdüğünde neler olacak bunları düşündüğüm de çok ürküyorum . Kızım da dostluk , insaniyet , hayat sevgisi olsa ne olur arkadaşları olmadıktan sonra diye düşünüp , korkmuyor değilim.

Farkındamısınız artık kimse kimseyi özlemiyor , kimse kimse  ile görüşme gereği duymuyor . Herkes menfaati kadar dostluk kuruyor sonra arazi .İşte benim güzel kızım öyle olmasın . Ve  karşısına vefasızlar çıkmasın istiyorum.

8. ayımız çok güzel geçti . Birçok ilke imza attık kızımla . İlk kez uçağa bindi , ilk tatiline çıktı , ilk kez denize ve havuza girdi.

Tatile ailece çok ihtiyacımız vardı ama pimpirikli bir anne olarak çok tedirgindim.Uçakta ne olacaktı , gittiğimiz otel de rahat edecekmiydik gibi düşüncelerim vardı. Ama kızım her zaman ki gibiydi bir gün bile ağlamadı , huysuzlanmadı ve umduğumdan çok daha kolay geçti .

Biraz size otelimizden bahsedeyim . Otelimiz Latanya Beach Resort adlı oteldi . Bodrum Yalıçiftlik'te . Bebek dostu otel olduğu için tercih ettik ve çok ta memnun kaldık .Memnun kaldığımız nokta her yerin birbirine yakın olması ve tek bir merdiven bile olmadığı için pusetle her yere gitmek oldukça kolay ve zahmetsiz olması .  Mama sandalyelerinin sürekli temiz olması , geceden temizlenip streçlenmesi hizmeti ise yazmaya değer bir hizmetti doğrusu.

Deniz inanılmaz temiz zaten mavi bayrak almış ancak dümdüz deniz sevenler pek tercih etmesinler derim. Zira hafif bir dalga hali sürekli var ama keyfi bambaşka . Havuzu da oldukça temizdi . Tüm çalışanlar -maalesef resepsiyondakiler için aynı şeyi söylemeyeceğim-  gerçekten bebek ve çocuk çok seviyorlar. Ne isteseniz hemen yapıyorlar. Size tavsiyem eğer bu otele giderseniz odanızın ilk binada olmasını ısrarla isteyin .

Ada'cım denize ve havuza girmeyi çok sevdi. Neee havuz mu ? dediğinizi duyar gibiyim. Evet havuza simidiyle sadece bacaklarını soktuğu için hemen endişelenmeyin :) Kızımı yüzerken görmek beni çok duygulandırdı . Hem mutlu hem de şaşkın hali görülmeye değerdi.

Çok şeker ailelerle tanıştık Ada'yla aynı aylarda doğmuş bir sürü bebek vardı. Hatta ilk tatil arkadaşı ile de bol bol resim çektik . İlk tatil arkadaşının ismi Deniz bebek . Kendi de ailesi de çok tatlıydı .




Buyrun neler yaşadık köşemize :

8 . ayımızda neler yaşadık :

Adacık ;
  • Adacık ilk kez şehir dışı yolculuğu yaptı. Uçağa bindi , ilk kez otel de kaldı , denize girdi. Ve halinden son derece memnundu . Veee pimpirikli annesini hiiç üzmedi aslan kızım . 
  • Ada , el çırpmaya başladı . Ve bunu yaparken nasıl mutlu . Ben mutlu , Ada mutlu ( yazmamak için zor tutuyorum kendimi Lerzan Mutlu diye :) ) 
  • Kızım et yemeye başladı ve bayıldı . Etden kastım artık sebzesinin içine kıyma koyuyoruz ve bayılıyor. 
  • Annesiyle konuşmaya başladı . Yani kendi dilinde tabi :) 
  • Sevildiğini iyice anlamaya başladı . Ona gülen herkese gülücükler atıyor.
  • Ada'nın garsonlarla arası inanılmaz iyi . Her gittiğimiz cafe , restoranda garsonları izlemesini görmeniz lazım . Kendisini de sevdirmeyi biliyor. Hatta geçen gün garson bir arkadaş Ada'ya bakarak " Bu gerçek mi "dedi çok güldüm. 
  • Artık her istediğini farklı bir ses çıkarark anlatmaya başladı. Ve anası o sesleri duydukça havalara uçmaya :) 
  • Gündüzleri daha az uyumaya başladı . Sanırım büyüdüğü için. Ama şikayetçimiyim hayır . Huysuz olmadığı ve mutlu olduğu sürece varsın uyumasın . 
Bendeniz ; 

  • Zamanımın hepsini kızıma adadım ve halimden gayet memnunum. 
  • Kızımla yatak keyfi yapmaya başladık . Koltukta falan yanyana yatıp muhabbet ediyoruz , yanağıma yanağını koyduğu an ben bitiyorum işte :) 
  • Kızımla birlikte kendimi ve çevremdekileri yeniden keşfetmeye başladım . Ben gerçekten bebek ve çocuk çok seviyormuşum bir kez daha anladım . Son günlerde bulunduğum yerlerde bebek annelerine ve ebeveynlerine dikkat ettim de bazıları  sadece kendi bebeğine aşırı düşkün ve seviyor  diğerlerine kıskanan gözlerle bakıyor. Ne yanlış halbuki elbet de kendi bebeğimiz apayrıdır ama tüm bebekler güzeldir be. 
  • Kızım çok güleryüzlü ve kızım diye demiyorum öhö öhö çok güzel bir bebek .( Ya da kuzguna yavrusu güzel de geliyor olabilir :)) Bir yere gidiyoruz kızım birisine dönüyor , laf atıyor bazısı kızıma bir gülümsemiyor bile. Anlıyorum elbet de herkes çocuk , bebek sevecek diye birşey yokta iki tebessüm etsen ölmezsin be kadın diyesim gelmiyor değil . O an kızım için o kadar üzülüyoruz ki babasıyla görseniz siz bize üzülürsünüz :) .
  • Kızımla bol bol geziyoruz. Yeniden burdan kızıma teşekkür ediyorum üzmüyor beni hiç dışarlarda . Bana çekmiş seviyor gezmeyi. 
İşte böyle kızım büyüyor ben de yeniden doğdum Ada'yla yeniden büyüyorum. 

Sevgiyle Kalın 
Özge