Betty'nin Hayatı

31 Temmuz 2014 Perşembe

Gitgide Robotlaşan , Kadir Kıymet Bilmeyen Bireyler Oluyoruz .. Eyvah !!!!

Şimdi evdeyim ve bebişime bakıyorum ya daha da çok manevi duygulara değer verir , daha da etrafımdaki insanları inceler oldum ... Aslında keşke incelemez olsaydım ... Görüyorum ki artık insani değerler tıpkı eski bayramlar , tıpkı eski türk filmlerindeki aşklar gibi kaybolmaya başlamış . Artık insan insanı , dost dostu kullanır olmuş.
 
Bakıyorum da bazen hiç tanımadığım insanlar ya da çok da iyiliğim olmamış insanlar daha hoş görülü daha samimiyken ; vakti zamanında sevdiğimi , ailemi hiçe sayıp yanlarına koştuğum tanıdıklarımdan öyle haraketler görüyorum ki , ya da çevrem de duyduğum vefasızlıkları duyuyorum ki gözlerim fal taşı gibi açılıyor. Ki eskiden çok farkında değildik riyakarlıkların , ama şimdi birbirimizin hayatını sosyal alemde gördüğümüz için bayağ kendini belli ediyor artık .
 
Biliyorsun mesela arkasıından sana bayağ geçirmiş birisi. Sonra bir bakıyorsun diğeriyle sarmaş dolaş ... Hayda buyur burdan yak e canım benim sen geçen hafta daha bana nefretini kusmadın mı o kişi için ne oldu ?
 
Ya da evine yıllardır gitmemiş , arada -o da karşı taraf ararasa- konuştuğu  insanın sanal alemde resmini görüp vıcık vıcık yapay yapay yorumlar yapanlar mı dersin ; işine geldiği zaman seni kullanıp ya da senin kocamaaan yüreğini bilip düşüncesizce davrananları mı ararsın ?
 
Ya da güzel kurulmuş dostluklarda sırf o an ki anlamsız hırsına yenilip herşeyi mahveden hırs küplerini mi ?
 
Ya da vakti zamanın da senin tüm çevren için yanından ayrılmayan , işinizden dolayı size dolanmış ama şimdi seni umursamayan ya da burnu havaya kalkanı mı ararsın ?
 
Ben özledim seni görüşelim dostum dediğim de göüşemesek de kalpler bir diyeni gördüm ki beni sevdiğinden eminim .... Ben bak akrabayız görüşemiyoruz diyince arkadaşının ismini vererek onla da görüşmüyorum diyeni gördüm....



Kıymet bilmiyoruz inanın artık  . Ne olur yapmayın ... Geçmişinizi unutmayın , arkadaşlarınızı kullanmayın , kıymet bilelim ne olur.... Dünya yeterince çirkinleşiyor zaten ne para ne pul gitmiyor öbür tarafa ama kalp kırgınlıkları kalır ruhta  ... Şuurlu olun ne olur , sevdiklerinize vakit ayırın evet sosyal alem güzel ama bir kahve içmek gibisi var mı ?
 
Evet az görülen daha kıymetli oluyor biliyorum maalesef .Olmaz olmamalı . Seni eşşek yerine koyanlara değil , zor gününde olanlara  daha çok kıymet verin .  İnce davranalım ince ... Ama her şeyde sözlerde , sanal alemde , haraketler de ... Zor günün de yanında olanla olmayanı aynı kefeye koyar hatta olmayanı daha kıymetli kılarsan kendine haksızlık edersin , farkında olmadan kalp kırarsın ...
 
Şimdi ne olur gidin ve sevdiklerinizi arayın , bir kahveye davet edin , ya da demediyseniz uzun süredir bir dostunuza , tanıdığınıza her kimse "seni seviyorum " diyin . İnanın ölmezsiniz.
 
Ben bazen düşününce derinlere dalıyorum . Affetmeye çalışıyorum ama üzülüyorumda.
 
Sevgiden ne kadar nasibimizi alırsak o kadar gülümseyerek yatarız gece yatağımıza ...
 
Sevgiyle kalın
Özge