Betty'nin Hayatı

26 Aralık 2013 Perşembe

Vallahi Geri Sayım Başladı

Zaman geçmiyor , sanki 2 yıldır hamileyim derken derkeeeeen son günlere geldim.... Geçer son aylar çabuk geçer diyen dostlarım meğer haklıymış... Evet 30. haftadan itibaren pııt diye geçiyor.... Çalışan hamile bence çok iyi çünkü sürekli kurmuyorsunuz kafanızda zor olsa da çalışmak yine de güzel... Ama doğum iznine çıktığınızda önce bir afalladım ben ...Artık tüm gündüz kuşağı benimdi .... Hem kafan dolu yok doğum çantası yok eksikler diyorsunuz ... Bir yandan da ev hanımı moduna giriyorsunuz ... Eleştirdiğin programların saatinden TV'yi  açıyorsun mutlaka mesela :) Tabiki yorumlar çok önemli ... Doğumla ilgili , bebekle ilgili ailen , arkadaşların herkes birşeyler anlatıyor onları aklında tutmaya çalışıyorsun , bebeğin eşyalarını hazırlıyorsun , benim gibi biriyseniz sürekli hayal kuruyorsunuz ... Doğum anı , eve geliş vb. durumları gözünüzde canlandırmaya çalışıyorsunuz...Yani hem kafaca hem de bedenen yoruluyorsunuz... Neyse ki sona geldim... Şimdi benim de hamilelik ve bebek hazırlığı ile  ilgili olarak paylaşacağım bazı püf noktaları var :)  Ayrıca keşfettiklerim :) 

1 ) Yediklerinize dikkat etmeye çalışın amaaa kendinizi de çok fazla hırpalamayın ... Çünkü bence her kadının hormonları başka başka... Herhalde kimse çok kilo almak istemez ama bazı hamileler mesela ben doymuyorum , doymuyorum , doymuyorum... Doğum sonrası için kendime söz verdim yemeyeceğim diye sizde öyle yapın ... Takılmayın :) 

2 ) Bebek odasını yaparken sadelikten yana olun.... Önce bir gaza geliyorsunuz avizesi böyle olsun , aman kıyafetleri şöyle olsun .... Sonra bazı aksilikler çıkıyor gibi düşündüğünüz sadece bebeğinizin sağlığı oluyor ya da bir yakınınızın sağlığı ile ilgili bir durum olduğunda herşey boş geliyor , diyorsunuz ki sade olacağım ben ve bebeğim... 

3 ) Body alırken bebeğe dikkat edin ben yıkayıp ütülediğimiz de keşfettim ki ben kızıma hep iç bodysi almışım dış giyimi çok az olmuş hemen koşturup aldım :) Aman dikkat :) 

4 ) Ben sözlere ,  hareketlere tavırlara  bile takılırım ... Kendim her zaman iyi bir dost , koşan bir dost  , kardeş olduğum için dayanamam işte . Haksızlığa , enayi yerine konulmaya gece uyumama pahasına dayanamam ...Böyle huylarınız varsa maalesef hamileyken tavan yapıyor ... Bunun için bir önerim aslında yok ama böyle durumlarda ben yapamadım pek ama gülüp geçmenizi tavsiye edebilirim. 

5 ) Ben bazen bir endişeleniyorum . Çünkü 34 yaşındayım ve hayatımda serum bile bağlanmadı bana . Ve şimdi 7 kat kesecekler beni yahu :) Nasıl olacak , dikiş acısı nasıldır acaba hemde bebek bakarken diye bazen düşünüp kararmıyor değilim. Sonra silkelenip  " Bak bebeğin yanında , mis gibi koynunda olacak ,hem ilk sezaryan  olacak sen değilsin , o kadar ablan , arkadaşların oldu yanlarında oldun"diyorum  sakinleşiyorum biraz :) Aslında biraz cahillik de iyi ben doğum fotoğrafçılığı yaptığım için kesikten , bebeğin çıkışına kadar herşeyi birebir gördüğüm için de var hafif tırsma durumu :) Sakın sakın youtube dan ordan burdan canlı sezaryan izlemeyin :)  



6 ) Bebek odaları genellikle beyaz olur bilirsiniz... Oda takımı geldiğinde kırmızı ojeleriniz var ise ya da odayı görmeye gelenlerin kırmızı ojeli akraba , eş dost var ise bir aseton vermenizi tavsiye ederim... Hemen oje boyuyor hoş hafif ıslak cifli bezle silince geçiyor ama ne gerek var ... İnsan istiyor ki bebişinin odasında herşeyi ilk bebişi yeni haliyle görsün :) 



7 ) Cila kokan bebek mobilyaları için ki bunu yakın dostum bana söyledi el verdi bende sizlere söylüyorum bebek deterjanı ve bebek yumuşatıcısı ile birkaç kez silin hem kokuyu alıyor hem de çıkan talaş miktarına şaşırıyorsunuz.... 

Bu yazıyı yazarken bir yandan annem doğum çantasını hazırlıyor ... E bana da çok iş düşüyor o yüzden yazımı yarıda kesiyorum ... Ve en kısa zaman da tekrar yazacağım .... 

Sevgiler 
Betty