Betty'nin Hayatı

13 Nisan 2011 Çarşamba

TİYATRO

Merhabalar ,

Tiyatro aşığı olan ben uzun zamandır tiyatroya gidemiyorum diye kendime kızarken bu hafta Zülfü Lİvaneli'nin romanından uyarlanmış "Leyla'nın Evi" adlı tiyatro ya gittim.
Ben ki izlediğim tiyatrolardan inanılmaz etkilenip birkaç gün etkisinde kalırım ancak bu oyunda maalesef konu itibariyle böyle bir etkide kalamadım . Ancak başta Ayça Varlıer ve Celile Toyon'un oyunculuğuna hayran kalmamak elde değil. O nasıl performans , o nasıl bir enerjidir. Konu çok içeriğine girmeden havada kaldıysa da bu iki usta oyuncunun performansı dudak ısırtan türden . Ayça Varlıer'i 2007 senesinde açıkhava da Erol Evgin'le Hisseli Harikalar Kumpanyası'nda izlemiştim , oradaki performansı da fena değil di ama bu kadarını hiç ummazdım. Gerçekten bu kadar konsantre ve gerçekçi oynaması inanılmaz.

Bizim gittiğimiz oyunda Volkan Severcan yerine başka bir oyuncu oynuyordu. Adını maalesef şu an da hatırlamıyorum ama kendisinin oyunculuğu bana çok yapay geldi.  Elbet yorum yapmak bana düşmez ama ben çok amatör buldum. Belkide Volkan Severcan'ı çok beğendiğimden ötürü onun oynamamasına üzüldüğüm için de böyle düşünmüş olabilirim...

Konusunu buradan anlatmıycam gitmek isteyenler için .... Ancak anlatmak istediğim şu ki her tiyatro izleyişimde içimden bir şey kopar. Lisedeyken bende tiyatro oynamıştım.Ülker Köksal'ın Uzaklar adlı oyununu sergilemiştik.  İnanılmaz keyif verici bir şey . O sahneye çıktığınızda herşeyi unutmak dünyanın en güzel duygusu olsa gerek . Eğer bir kez daha dünyaya gelirsem mutlaka tiyatrocu olmak istiyorum.



Caddebostan Kültür Merkezi'nde gittik bu oyuna. Orada dikkatimi çeken birşey oldu. Salon full doluydu ancak gelen izleyicilerin çok büyük bir kısmı 60 yaş ve üzeriydi. İçim cız etti. Tiyatrolarımız bu kadar başarılı ,bu kadar değerli tiyatrcularla doluyken neden gençler bu kadar ilgisiz ? Çok çok üzüldüm. Bunun için birşeyler yapmam gerek diye düşündüm ama maalesef elimden birşey gelmiyor. Ama belki de basının ve üniversitelerin bu konuya biraz daha eğilip tiyatroyu seven bir nesilin yetişmesine katkıda bulunabilir.

Benim nacizane fikrim budur....

Sevgilerimle ,

Özge