Betty'nin Hayatı

27 Haziran 2014 Cuma

Anneliğim ve Değişen Hallerim

Hayatımın en özel , en kıymetli ve en güzel dönemindeyim . Canım kızım Ada ile geçiyor her saniyem . Ve o kadar güzel bir duygu ki en ufak bir şikayetim yok . Annelik çok enteresan bir his hayata daha farklı bakmaya başlıyorsunuz. Bitmek bilmeyen bir endişe oluyor sürekli içinizde mesela .Senorya yeteneğiniz katlanarak artıyor , yoksa oluşuveriyor .  Hem daha çok kırılgan oluyorsunuz ama aynı zaman da bu kırılganlığınız eskisi kadar incitmiyor sizi.

Ben kızım Ada ile çevremdekileri bazen çıldırtıyordum . Sonra düşündüm  niye paylaşıyorum ki  pimpirikli hallerimi be kadın dedim kendi kendime. Şimdi kendi içim de hallediveriyorum . Hem herkesi dinliyorum hem de kendim çözüveriyorum içim de .Ben mutlu herkes mutlu şu an da :) 

Hayattan aldığım keyifler değişti mesela. Artık en büyük hobim Ada . Uyurken izliyorum , ayağını kaldırıyor izliyorum , oyuncakları ile oynuyor izliyorum .Şimdi bana yavaş yavaş cilveler yapmaya başladı keyfimize diyecek yok . Artık iyice tanıyor beni . Sabahları yatak keyfi yapıyoruz. Ama yine de o endişeler bitmiyor tabi . O cildindeki kızarıklık ne , aaa ağzının kenarında birşey mi var, yoksa kakası bir garip mi derken derken geçiyor işte zaman 



Sonra hayranlıklarınız değişiyor bebeğinizle birlikte . Mesela ben şu an da Ada'nın doktoruna hayranım . Niye çünkü kızımla ilgileniyor. Sağlığını , gelişimini takip ediyor. Aynı cümleyi başkası söylese midenizin ağrısı geçmiyor da , kızımın doktoru söyleyince o midede kelebekler uçuyor . Hayır utanmasam resmini Ada'nın odasına asıcam ...:)

Sokağa çıkma tarzınız değişiyor . Çanta olarak kıyafetinize uygun değil de pratik olanları tercih ediyorum artık . Kızımın giyimi benim için daha önemli olmaya başladı mesela . Her seferinde tatile gidermiş gibi bin tane bebek eşyası yanınıza alıyorsun ve bir kere of demiyorsun mesela . 

Konu bebeğin olduğu için insanlardan yardım istemekten çekinmiyorsun . Ya da çay servisini ısrarla pusetin üzerinden yapan bazı garsonlara laf etmekten yüksünmüyorsun . 

Zaten hayatımda para , pul , kıskançlık kelimelerine asla kıymet vermeyen ben artık kenarından bile geçmiyorum . Hatta bunla kafayı bozmuşlara da gülmeye başladım . O onu almış ben de niye yok diyenleri sarsmak istiyorum hatta ne yapıyorsun diye . Bunlar gerçek değil . Şu an benim tek gerçeğim bir insanın büyümesine şahit olmak , anne olmak , yetiştirmek . 

Allah'a daha çok şükrediyorsunuz mesela . Ben hergün şükrediyorum güzel , uslu ve sağlıklı bir bebek bana verdiği için . 

Anne olup bebeğinize bakarken dünyayla tek bağlantınız Facebook ve Instagram oluyor . Ordaki bazen gerçek bazen yalan ilişkiler sizi oyalıyor . Gülüyorsunuz bazen saçma haraketlere . O yüzden yeni anneleri çok oyalıyor bu sosyal alem . 

Ne demiş MFÖ " Bir garip haller içinde halim , seni sevmeye hüküm giydim " . İşte benim durumum bu 

Sevgiyle 
Özge