Betty'nin Hayatı

30 Kasım 2010 Salı

SİL BAŞTAN ....


Yeniden başlamak ne zormuş... Silmek herşeyi , baştan kurmak .Şebnem'in şarkısı gibi kolay söylenmiyor "sil baştan başlamak gerek bazen hayatı sıfırlamak" . Kolay mı sil baştan başlamak , kolay mı onca anıyı ,hikayeyei , yılları yokmuş gibi davranıp yaşamak . Sil baştan yapıp yeni umutlara doğru yol alırken , anılarda seninle gelmiyor mu? . Aynı gözleri başkalarında aramak , aynı mutluluğu yaşamak bir o kadar da korkmak ya üzüntülerde sil baştan tekrar gelirse diye endişeyle her adıma başlamak kolay mı ?

Her sabah yeni bir güne yeni gülümsemeler , yeni anılarla başlarken .... Haydi sildim baştan gelecek saatler, günler , yıllar artık sadece sizi önemsiyorum derken gece olup yatağa yattığımız da esir alan bizi eski anılar değilmidir?... Üstünden zaman geçmiş acıların , üzüntülerin hatırlandığı , birkaç damla gözyaşının yastığı ıslattığı saatler başlamaz mı o karanlık gecelerde....

Yeni bir gülümseme , yeni bir kalp kapınızı çalar ama o gözlerin seni görmediğini gördüğün de yine bir hüsran başlamazmı .... Ağrına gitmezmi onca yaşanan şeyden sonra sevmek ama sevilmemek yeni biri tarafından.... Yüzüne sadece işi düştüğünde bakan adama sarılmak istemek insanın nefesini tıkamaz mı ?

Sil baştan tek başına yetmez destek olmadan yeni bir yürek senin yüreğine değmeden sil baştan bir işe yaramaz....

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Ay şekerim çok güzel yazıyorsun. Senin hayranınım. Özel bir kabiliyetin var sanki. sayfanı tesadüfen gördüm ama gerçekten güzel.

Canan

Adsız dedi ki...

Yazmışsan bir kere
Silmek mümkün değildir
Ama silmedende yeniden başlanabilir hayata
Bunun içinse
Silmediklerini bir kenara bırakmak gerek
Yenilerle eskileri karıştırmamak gerek
Bir çocuk misali
Sorgulamadan kabullenmek gerek
Yeniden başlamak mümkün müdür
Belki evet belki hayır
Belki de belkilerin üstüne gitmek gerek

Merhaba. Bazen birşeyler arasın ama ne aradığını bilmezsin. Bende internette dolaşıyordum google'a yazmıştım birkaç kelime. Sonuçta buradayım. Hayat bazen tesadüfler üzerine kuruludur. Yazdıklarınız güzeldi. İlgimi çekti ve bende birşeyler karaladım. Nedenini niçinini sorgulamadan. Belki de bazı şeyleri silmeden bir başlangıç yaptım:)
Emeğinize sağlık.
Selim

ÖZGE TOKMAN dedi ki...

Çok teşekkür ederim.... Okumak için ve yorum için verdiğiniz emeğe bende ...sevgiyle kalın

Adsız dedi ki...

Ne her yazılan okunur
Ne de her okunana yorum yapılır
Yorum için yoruma değer olmalı yazılanlar
Duygu olmalı düşünce olmalı
Yaşanmışlıklar yaşanacaklar olmalı
Özlemler beklentiler olmalı
Olması gerekenlerin bileşkesi olmalı
Bunun içinde emek olmalı
En önemlisi de yazan olmalı tabiki
Siz yazdınız bende okudum
Teşekkürler. Sağlıcakla kalın.
Selim